Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies. Ik ga akkoord Ik ga niet akkoord

awb modular wall / pillar

vormen is door Architecture Workroom Brussels uitgenodigd om na te denken over een modulair wandensysteem voor een gestripte kantoorruimte die nu zou dienen als ‘shared office space’. De muren moesten makkelijk zijn om te herpositioneren en zich aan te passen aan verschillende gebruiken: verdeling van ruimte, presentatie wand, werkblad, ..

Dit resulteerde in een ijzeren pilaar bestaande uit een 2,4 meter lang x-profiel staand op een schijf. Het x-profiel voorziet verschillende verbindingspunten op alle vier de zijden, waardoor deze inzetbaar zijn voor verschillende posities (hoek, zij- aan zij) en het zo mogelijk maken verschillende vormen en ruimtes uit te lijnen.

De pilaren worden verbonden aan multiplex panelen. We hebben voor populier gekozen om zijn heldere kleur (we hebben deze behandeld met een blanke hardwax), het lichte gewicht en het zachte hout (zo kunnen er duimspijkers, vijzen of nagels gebruikt worden om alles van schets tot maquette te kunnen presenteren). De panelen kunnen in verschillende posities geplaatst worden; horizontaal voor langere kantoor/presentatiewanden of verticaal als ‘muur-eenheden’. De verschillende richting van de houtnerf die het gevolg is van deze verschillende plaatsing zorgt voor een subtiel speels element in de wandverdeling.

 

foto's door Michiel De Clene